Smartare mänsklighet genom The Darwin Awards?

Varje människas värde?

Med internets framfart genom våra samhällen har mer och mer människor kommit i kontakt med varandra, de senaste årens explosionsartade tillväxt av sociala medier har gjort att nästan varenda människa i västvärlden är ett par knapptryck bort, och en världsomspännande publik ivrigt står och väntar på att höra vad varje människa har att säga. Men med detta har vi även märkt att varje människa som har något att säga, kanske inte behöver en scen att få tala på, då det sällan är något annat än dravel man får ta del av. Detta fenomen har öppnat många ögon, och jag tror att dem flesta kan hålla med om att folk hellre öppnar munnen och vräker ur sig något, istället för att ta en minut att tänka.

Ett hopp för framtiden?

Mitt ibland detta selfie-fokuserade samhälle finns det en grupp människor som insett att vår genpool är full av oönskat snusk, och försöker lyfta fram de skinande exempel på folk som oavsiktligen avstår sin rätt att sprida detta vidare, i hopp om att inspirera. Dem gör det genom att hylla de människor som oavsiktligen tar sitt eget liv, eller åtminstone steriliserar sig, och på så sätt isolerar kommande människor från deras brist på deras ogynnsamma genetik. Vi kan även lyfta upp två unga kvinnor i Mexiko, som besökt en travbana som legat bredvid en flygplats. Dem båda kvinnorna klättrade upp på en parkerad truck och tänkte ta en selfie på banan, men ljudet från hästarna gjorde att dem inte hörde planet som gick ner för landning ovanför dem, och blev därför träffade av vingen och avled på plats.

En nutidens hjälte.

Tidigt i april 2017 fick vi se en av årets vinnare i Rouen. Denna 47-åriga man hade blivit inlåst på sitt rum av sin mor, då hon förbjudit honom att gå ut och få sig ett rus. Om det var törst som drev honom, eller en insikt att han var oönskad bland mänskligheten kommer vi aldrig veta, men denne person greppade fast vid sin internetkabel, öppnade sitt fönster och tog ett kliv ut. Då detta var nionde våningen mannen vägde betydligt mer än senaste avsnittet Game of Thrones så fick denna historia ett abrupt slut på gatan nedanför.

Mätbara resultat?

I skrivande stund kan jag tyvärr inte peka på någon aktuell forskning som stödjer denna klorinering av vår gemensamma genpool, mer än att ett gott skratt kan förlänga livet för oss andra. Men jag känner att hoppet för framtiden är lite ljusare då man kan se vilka människor mina barn kommer slippa i framtiden.